www.flickr.com
Milan Milošević's Смедеревска Паланка 5.5.2007.г. photoset Milan Milošević's Смедеревска Паланка 5.5.2007.г. photoset

уторак, мај 01, 2007

ЗА и ПРОТИВ ОПОЗИВА председника Општине Смедеревска Паланка

На иницијативу групе грађана Општине Смедеревска Паланка и на иницијативу одборничких група СРС, ДС и ДСС Скупштине Општине Смедеревска Паланка покренута је процедура за опозив председника Општине Смедеревска Паланка г. Радослава Цокића.
Референдум о опозиву председника Општине Смедеревска Паланка Радослава Цокића
заказан је за 13.5.2007.г.
У жељи да се поспеши процес аргументовања два дијаметрално супротна става креиран је овај блог као место за изношење аргументације двеју опција и за укључивање грађана у дијалог који ће на овај начин бити подстакнут.
Аутор блога је планирао да 3.5.2007.г. упути позив представницима двеју опција и да им да прилику да модерирају поруке које ће бити емитоване преко овог блога.
Представници опције ЗА ОПОЗИВ добиће емаил налог ZA.OPOZIV@gmail.com представници опције ПРОТИВ ОПОЗИВА добиће е-маил налог PROTIV.OPOZIVA@gmail.com. Оба налога је креирао потписани и они су спремни за активирање за наведену намену.
Утисак који ће формирати о својој опцији зависи од присталица двеју супротстављених опција и од њихове умешности да јасно и аргументовано представе своју позицију и да убеде публику у исправност свог става.
Публика ће бити у прилици да ставове који су изнети у оквиру овог блога коментарише при чему морају да се придржавају уобичајених норми у јавној комуникацији.
Публиковање прилога присталица двеју опција неће бити модерисано али уколико се уочи одступање од наведеног модератор ће предузети мере које овај сервис дозвољава и обрисаће прилоге у којима се износе увреде или чињенице које су у супротности са законом. Такође потписани задржава право да уколико буде значајних одступања уведе модерисање прилога.
За ставове изнете у оквиру овог блога модератор блога не сноси одговорност и они одражавају само ставове аутора прилога и коментатора.
Додатне услуге у оквиру овог блога су могућност гласања посетилаца блога као и корисни линкови у вези Општине Смедеревска Паланка. Ови резултати су само индикативни јер одражавају ставове посетилаца који имају могућност приступа интернету.
Да би се обезбедило учешће што шире публике овом поруком позивамо представнике одборничких група, представнике медијских кућа и новинаре да нам се јаве у циљу акредитације за публиковање сопствених прилога преко овог блога. Процедура је следећа:
на е-маил адресу
Sign inОвај блог ће бити промовисан тиме што ће се о њему информисати јавност на локалном, регионалном и националном нивоу. Промоција блога ће почети чим базни сервиси буду тестирани (2.5.2007.г.)
План активности у оквиру овог блог пројекта је следећи:

  • 2.5.2007. - припремити оперативан блог. Информацију о оперативности проследити путем дистрибутивних листи.
  • Ујутру 3.5.2007.г. послати позивна писма заинтересованим странама (презентирати блог: 1. г. Радославу Цокићу и његовим присталицама (ОПЦИЈА ПРОТИВ ОПОЗИВА); и 2. представницима ОПЦИЈЕ ЗА ОПОЗИВ уручити приступне лозине за налоге за приступ; 3. осталим заинтересованим странама као што су медији и политичке странке).
  • 3.5.2007. у 18 часова - сагласно одговорима активирати блог опције за све акредитоване
  • Почетак рада од 18 часова 3.4.2007.г.
Администратор блога Милан Милошевић,
http://milanmmilosevic.blogspot.com/
Тел. 064/19-04-460

1 коментар:

Анониман је рекао...

Pozdrav.
Stvar je prosta.
Video sam simpatično slične letke obe strane. Oba letka navode na istu odluku: opozvati čoveka.

Međutim, jadan je potez kritikovati nekonstruktivno. Treba predložiti bolje rešenje za bilo šta. To je dobar način. Konkretno ovde predložiti boljeg predsednika. Šta dobijamo uklanjanjem ovog?? Prevremene izbore?

Inače, i pogled po gradu potvrđuje zaključak iz letaka. Nešto jeste urađeno, ali moglo je i trebalo da bude urađeno mnogo više, mnogo bolje.

Komentar za sportsku salu: čega se pametan stidi...